In deze onzekere tijden past het niet om een partijpolitieke column te schrijven.
Dat ga ik dus ook niet doen. Niets over marktwerking in de zorg of wat er gebeuren moet als we in rustiger vaarwater zijn gekomen. Dat komt.
Met alle fracties hebben we gezamenlijk afgesproken om als partij even een stapje terug te zetten om de burgemeester en het college de gelegenheid te geven de noodzakelijke keuzes te maken.
Dit om zo snel mogelijk maatregelen uit te voeren. Verantwoording komt achteraf.

Maar nu er landelijk besloten is dat de maatregelen langer duren moet de raad haar rol weer oppakken.
Achter de schermen is er overleg . Raadvergaderingen en commissies zijn vooralsnog afgelast. Nieuwe landelijke wetgeving maakt het mogelijk om sinds kort ook digitaal te vergaderen en te besluiten. Deze week worden daar de eerste voorzichtige proeven mee genomen en afspraken over gemaakt. Op welke manier gaat de raad haar controlerende rol oppakken in deze bijzondere tijd?

Tot zover het bestuurlijke.

Nu het medemenselijke.

Vanuit de raadsfracties zorgen we voor een muziekje en een attentie op de stoep van onze ouderen. Even afleiding. We zijn belmaatje bij Vitis. Kleine gebaren.

Het coronavirus heeft ons hard getroffen.
Zorgen over je gezondheid van je naasten en jezelf. Zorgen over het bedrijf of je werk.

Vanuit de Gemeente wordt er hard gewerkt om maatregelen uit te rollen. Niet iedereen zal tevreden zijn. Het is geen maatwerk, het is crisis.

Heel veel sterkte in deze onzekere tijden.

Laten we omzien naar elkaar.
Laten we ons houden aan de maatregelen.
Blijf binnen, blijf gezond!

 

Ulbe Spaans
GroenLinks Westland