GroenLinks Westland met krachtige lijst de verkiezingen in

NAALDWIJK - Met een prachtig verkiezingsprogramma en een krachtige lijst gaat GroenLinks Westland de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in. Tijdens de algemene ledenvergadering van 13 december werd de lijst met maar liefst 26 kandidaten en het verkiezingsprogramma door de leden aangenomen. 

“We zijn ontzettend trots op deze kandidatenlijst”, zegt afdelingsvoorzitter Yvonne Gispen. “We zijn het afgelopen jaar behoorlijk gegroeid en dat zie je terug in de lijst.” Op de lijst staat een aantal doorgewinterde politieke dieren, zoals lijsttrekker Ulbe Spaans, maar ook aanstormende talenten hebben zich gemeld voor een verkiesbare plaats. Zo staat Ilona Rozenboom, die ook een zeer belangrijke rol in de programmacommissie heeft gespeeld, op de tweede plaats. Bijna alle Westlandse kernen zijn vertegenwoordigd in de lijst. Ook staan er 6 vrouwen in de top 10. “Met deze lijst gaan we met vertrouwen de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet”, aldus Gispen.

Met het verkiezingsprogramma zet GroenLinks Westland zich in voor een hoger ambitieniveau voor Westland. GroenLinks Westland wil de komende jaren inzetten op een écht groen, écht sociaal en écht open Westland. Het is tijd om niet alleen op tuinbouw- en exportgebied, maar ook in duurzaamheid een koploper te worden en onze omgeving te vergroenen. Een sociaal Westland is een Westland waar iedereen zich thuis voelt en mee kan doen; als ondernemer, werknemer, vrijwilliger en mantelzorger. Daar ligt de daadkracht die het Westland een mooie toekomst geeft. Ilona Rozenboom: “Ook zetten we in op een andere, open bestuurscultuur, waarin iedereen mee kan praten over elk belangrijk thema en gehoord wordt door de gemeente.” Hoe? Dat valt te lezen in het verkiezingsprogramma ‘Een mooi Westland’ dat binnenkort wordt gepubliceerd op de website van GroenLinks Westland.

De top tien van het team van GroenLinks Westland bestaat uit:

 1. Ulbe Spaans (’s-Gravenzande)
 2. Ilona Rozenboom (Monster)
 3. Aart van den Berg (’s-Gravenzande)
 4. Yvonne Gispen (Honselersdijk)
 5. Swen Zuiderwijk (Kwinstheul)
 6. Eva Hoeks (’s-Gravenzande)
 7. Marcel Kortekaas (Wateringen)
 8. Anita van der Wel (Monster)
 9. Christa van Zundert (Wateringen)
 10. Mariska Schulte (Wateringen)
 11. Qasem Naissy (Naaldwijk)
  12.    Edwin Zaagman (Monster)
  13.    Jaap Schep (’s-Gravenzande)
  14.    Dion van Bommel (Wateringen)
  15.    Eric Pontier (Monster)
  16.    Inge Huijding (’s-Gravenzande)
  17.    Peter Wesstein (Honselersdijk)
  18.    Bart van den Aakster (Poeldijk)
  19.    Jan Boon (Monster)
  20.    Eva C. Fokkema (Kwintsheul)
  21.    Peter Jansen (Naaldwijk)
  22.    Rob Noort (Wateringen)
  23.    Dick van ’t Wout (Monster)
  24.    Kristien Jansen (De Lier)
  25.    Frans Wulffers (Wateringen)
  26.    Elco van Noort (’s-Gravenzande)