Nieuws

Kappen met kappen!

De gemeente Westland moet er alles aan doen om volwassen bomen op een andere plaats te herplanten en niet automatisch kiezen voor omkappen. Dat is de mening van D66 en GroenLinks Westland die hierover vragen hebben gesteld aan het college van B&W.

“Volwassen bomen zijn essentieel voor de biodiversiteit in Westland”, zegt D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland, “en daarnaast nemen grote bomen veel CO2 op. Die capaciteit ben je kwijt als je bomen zomaar omhakt. Terugplanten van nieuwe kleine bomen levert te weinig op.”

Lees verder

Wensenlijstjes

Het is inmiddels al ruim een jaar geleden dat er gemeenteraadsverkiezingen werden gehouden en er een nieuw college is aangetreden. GroenLinks Westland maakt hier geen deel van uit.
Bij de samenstelling van dit college werden aan de oppositiepartijen “wensenlijstjes” gevraagd.
Op deze politieke verlanglijstjes konden partijen aangeven wat zij graag door het nieuwe college “meegenomen” zagen worden. Uiteraard kon men niet garanderen dat de wensen ook ingewilligd werden, maar……………………….

Lees verder

Jesse Klaver komt naar Delft

Op zaterdag 11 mei zal Jesse Klaver Delft bezoeken en afdelingsleden en sympathisanten toespreken. Hij zal de GroenLinks-vrijwilligers enthousiasmeren voor de huis-aan-huisacties in aanloop naar de Europese Verkiezingen op woensdag 23 mei.

GroenLinks vindt het belangrijk om de opkomst bij de Europese Verkiezingen te vergroten: mensen met GroenLinks-sympathieën blijken namelijk lang niet altijd te gaan stemmen. Als iedereen dat nu wel gaat doen, zit er straks een grote GroenLinksfractie in het Europese Parlement.

Lees verder

Voorjaar

Voorjaar 

Wat een spectaculair mooi seizoen is dat toch. Iedereen en alles is in de weer. En met het uurtje zomertijd er bij, kunnen we er extra lang van genieten. Prachtig om te zien hoe de natuur haar afval van vorig jaar recyclet en daarmee weer tot leven komt. 

Lees verder

Pagina's